Strona główna  |  Sklep  |  Wydawnictwo  |  Wydania cyfrowe  |  Kontakt  |  Reklama
Najnowszy numer »

 
Aktualności

»


PROMOCJA
Radisson Blu Hotel, Sopot
otwiera się dla pierwszych gości

Ponadczasowa klasyka i status słynnego nadmorskiego uzdrowiska to wciąż nieodłączne elementy wizerunku Sopotu. Unikalną atmosferę kameralnego kurortu doskonale poczuć można w nowo otwartym Radisson Blu Hotel, Sopot. Ten czterogwiazdkowy hotel zlokalizowany został w spokojnej części Sopotu ubarwionej zielenią Sopockich Błoni, w odległości zaledwie 250 metrów od plaży. Architektura obiektu, połączona z jego wyjątkowym położeniem, doskonale sprzyja wakacyjnej regeneracji, a także daje impuls dla rozwijania całorocznej funkcji konferencyjnej, kulturowej czy medycznej.

Umiejscowienie Radisson Blu Hotel, Sopot pozwala gościom na relaks wśród kojącej zieleni. W bezpośrednim sąsiedztwie usytuowany jest nadmorski park ze ścieżkami rowerowymi i deptakiem, a hotelowe ogrody przeplatają się z Sopockimi Błoniami, czyli urokliwymi terenami rekreacyjnymi. Na wyciągnięcie ręki dostępne są wszystkie kultowe atrakcje Sopotu – najdłuższe  drewniane molo w Europie słynny Monciak znajdują się w zasięgu spacerowym. Lokalizacja w sercu metropolii ułatwia też szybki dojazd do zabytkowej części Gdańska z ulicą Długą, Fontanną Neptuna czy Bazyliką Mariacką.

W hotelu znajduje się 219 komfortowych pokoi w autorskich aranżacjach z doskonałą akustyką i łóżkami o ponadstandardowej długości 210 cm. Kolorystyka i elementy wykończenia wnętrz są inspirowane naturą – piaskiem i morską wodą - z materiałami przepalonymi słońcem czy wręcz wysuszonymi nadmorskim wiatrem. We wnętrzach dominują kolory ziemi, przełamane kontrastowymi akcentami i detalami Do dyspozycji gości pozostaje strefa Wellness&Spa Clinic z 12 gabinetami oferującymi różnorodne metody pielęgnacji i kosmetologii. Przyjemną regenerację zapewniać będzie również strefa basenowa z wannami do hydromasażu, basenem pływackim oraz saunarium, a także profesjonalna przestrzeń fitness czy Yoga House.

 - Zależało nam na funkcjonalności i kompleksowości usług przy jednoczesnym zachowaniu  intymności i komfortu wypoczynku naszych gości – mówi Katarzyna Dowgiałło-Edel, dyrektor Radisson Blu Hotel, Sopot. - Szczególnie dbamy o najmłodszych gości  – począwszy od  specjalnego wyposażenia i akcesoriów, poprzez dedykowane menu i atrakcyjne animacje, aż po pakiety sprzyjające wypoczynkowi rodzinnemu.

Ofertę uzupełnia restauracja ze śródziemnomorskim menu. Kuchnia czerpie inspiracje z tego, co daje natura, dlatego w serwowanych daniach nie brakuje aromatycznych ziół, warzyw i owoców pochodzących z hotelowych upraw, a także świeżych ryb z Bałtyku. Na gości czekają także produkty wytwarzane na miejscu, m.in. wędliny, ciasta i pieczywo, a całość dopełnia wino Château Isolette produkowane we własnej winnicy w Dolinie Rodanu.

Radisson Blu Hotel, Sopot to również nowy wymiar spotkań. Hotel dysponuje największą przestrzenią konferencyjną w Trójmieście z oryginalnie zaprojektowanym, multifunkcjonalnym pawilonem koncertowo-muzycznym, umożliwiającym organizację wydarzeń nawet dla tysiąca uczestników.

- Zależy nam, aby Radisson Blu Hotel, Sopot tętnił życiem przez cały rok jako ważny punkt na biznesowej, kulturalnej i gastronomicznej mapie Trójmiasta – dodaje Katarzyna Dowgiałło–Edel.  Infrastruktura i obiekty działające w ramach kompleksu hotelowego służyć mają nie tylko naszym gościom, ale również mieszkańcom całej metropolii, z myślą o których tworzymy ofertę czasu wolnego.

2020-06-18 15:56:00

powrót

Dołącz do dyskusji na stronie

»

Komentarz:
Text:
Podpis:
Nazwa:
WWW:

Wysłanie komentarza oznacza ze zgadzam się na regulamin.
Dołącz do dyskusji na FB

»

 
.

»

Ludzie branży

»

Dagmara Chmielewska - Dyrektor Zarządzająca Stowarzyszenia Branży Eventowej

Od pierwszych chwil,
w którym zaczęłam się zastanawiać, jaki zawód chciałabym wykonywać, było to organizowanie wydarzeń. Bardzo wcześnie zaczęłam sama organizować różne „eventy”– które wtedy nie sądziłam, że tak się będą kiedyś nazywać. Prócz konkretnych doświadczeń nie mogliśmy uczyć się zawodu w szkole. Nie wiedziałam, że robiłam PR, marketing, projekt czy event management.Stąd do dziś wiele rzeczy robię intuicyjnie. 
Newsletter

»

Zamów newsletter