Strona główna  |  Sklep  |  Wydawnictwo  |  Wydania cyfrowe  |  Kontakt  |  Reklama
Najnowszy numer »

 
Aktualności

»


CATERING
Belvedere Catering wznawia akcję dostarczania posiłków dla służby zdrowia

W związku z drugą falą wirusa COVID-19 oraz ze względu na ogromne potrzeby służby zdrowia, Belvedere Catering by Design postanowiło kontynuować projekt „Wsparcie dla Służby Zdrowia”. Polega na codziennym dostarczaniu posiłków służbom medycznym.

W wyniku wzrostu liczby zakażeń wirusem COVID-19 i zwiększonej konieczności zapewnienia pacjentom stałej, specjalistycznej opieki zdrowotnej przez służby medyczne w niemożliwym do przewidzenia okresie czasu oraz zidentyfikowanymi ogromnymi potrzebami personelu służb medycznych, Belvedere Catering powróciło do akcji wsparcia służb medycznych w postaci dostarczania posiłków tym, którzy walczą o nasze zdrowie i życie na pierwszej linii frontu – mówi Beata Bronowicz, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu w Belvedere Gourmet Group.

W ramach projektu Belvedere Catering by Design oraz Partnerzy i Darczyńcy akcji dostarczali posiłki regeneracyjne wraz z sokami i herbatami dla lekarzy, pielęgniarek, ratowników, farmaceutów i pracowników służb medycznych, wyrażając w ten sposób ogromne uznanie dla ich zaangażowania i heroizmu.

Podczas pierwszej fali pandemii dołączyło do projektu wielu Partnerów i Darczyńców, dzięki którym Zespół Belvedere w okresie marzec-czerwiec 2020 r. dostarczył łącznie ponad 70.000 posiłków służbom medycznym. Jesteśmy bardzo wdzięczni Partnerom za okazane wsparcie, gdyż z ich pomocą możemy powrócić do akcji. Potrwa ona tak długo, jak będzie to konieczne, gdyż czujemy wielką solidarność ze służbą zdrowia, która walczy przecież o nasze dobro.– komentuje Beata Bronowicz.

Posiłki przygotowywane są z utrzymaniem najwyższych standardów jakości, zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej i zaleceniami WHO w kwestii zachowania szczególnej higieny. Kucharze pracują w jednorazowych rękawiczkach lateksowych, maseczkach oraz specjalnych ubraniach ochronnych. Wszystkie produkty wchodzące w skład posiłków pochodzą od lokalnych dostawców, z którymi Belvedere współpracuje na co dzień.

 

2020-12-03 15:06:00

powrót

Dołącz do dyskusji na stronie

»

Komentarz:
Text:
Podpis:
Nazwa:
WWW:

Wysłanie komentarza oznacza ze zgadzam się na regulamin.
Dołącz do dyskusji na FB

»

 
.

»






Ludzie branży

»

Personalnie... z Dorotą Nidzgorską-Mazonik

O niezapomnianym kliencie rozmawiamy z Dyrektor Generalną Hotelu Arłamów.

Nie zapomnę swojego pierwszego klienta, który oczywiście nie wiedział, że jest tym pierwszym. Tak naprawdę na nim zdobywałam swoje pierwsze doświadczenie i uczyłam się całkowicie obsługi wydarzeń. Trafiłam na wyjątkową osobę po drugiej stronie, a w tej branży pracuje się przecież z ludźmi. Praca rozpoczynała się na etapie tworzenia kosztorysu wydarzenia, a kończyła na rozliczaniu imprezy. Realizacja zgodnie z wytycznymi wspólnie wypracowanymi z klientem była dla mnie najważniejsza. 

.

»

Newsletter

»

Zamów newsletter