|
|
MATERIAŁ PARTNERA
Piąta gwiazdka na 5-lecie Aries Hotel & Spa Wisła

Czerwiec 2025 roku zapisze się w historii Aries Hotel & Spa Wisła jako wyjątkowy moment – po pięciu latach od otwarcia, hotel uzyskał oficjalną kategorię pięciu gwiazdek, stając się pierwszym butikowym hotelem tej klasy w Wiśle. Zespół obiektu ma za sobą pięć lat konsekwentnego, przemyślanego budowania jakości, gościnności i zaufania. Początki działania hotelu były dość trudne, gdyż po niecałych 3 miesiącach od jego otwarcia wybuchła pandemia, która zmieniła rzeczywistość podróżowania i funkcjonowania ludzi na świecie, a tym samym całego sektora hotelarskiego. Dziś, pięć lat później, Aries Hotel & Spa Wisła został obdarzony zaufaniem gości, którzy doceniają szczerą troskę o nich, profesjonalną i jednocześnie ciepłą obsługę oraz wyjątkowe poczucie bycia zaopiekowanym. „To wyjątkowe wyróżnienie jest zwieńczeniem pięciu lat wspólnej pracy całego zespołu Aries: ludzi z pasją, zaangażowaniem i niezwykłą dbałością o każdy detal. Pięć gwiazdek to nie tylko symbol standardu, ale potwierdzenie tego, co od lat słyszymy od naszych Gości – że tworzymy miejsce, do którego chce się wracać. To właśnie ich opinie, zaufanie i ciepłe słowa były dla nas codzienną motywacją i najlepszym dowodem, że ta piąta gwiazdka naprawdę nam się należała.” - podkreśla Dyrektor Generalny Hotelu Paweł Skoczylas. Wnętrza hotelu zostały zaprojektowane z uważnością na potrzeby gości – poczucia harmonii i relaksu. Przeważa w nich drewno, naturalne materiały i stonowana kolorystyka w odcieniach beżu, bieli, szarości oraz ciepłego brązu. Spójny, przytulny design łączy górski charakter z nowoczesną elegancją, tworząc atmosferę wyciszenia i komfortu. Wyjątkową częścią hotelu jest strefa Wellness & Spa – uznawana jako jedna z najpiękniejszych w regionie. Goście mogą korzystać w niej z wewnętrznego basenu, sauny, jacuzzi z widokiem na beskidzką zieleń oraz czterech profesjonalnych gabinetów zabiegowych. ARIES SPA zostało w tym roku nagrodzone tytułem Najlepszego Menu SPA w Polsce podczas gali Spa Awards 2025 – wyróżnienie to potwierdza unikalny charakter miejsca, które łączy profesjonalizm, naturę i holistyczne podejście do relaksu. Dopełnieniem luksusu w bogatej ofercie Aries Hotel & Spa Wisła jest menu w restauracji Polka by Magda Gessler, w której szef kuchni Tomasz Morys serwuje tradycyjne dania kuchni polskiej i europejskiej w swojej autorskiej interpretacji. Potrawy są przyrządzane z lokalnych składników. Szef kuchni dba zarówno o ich smak, sezonowość jak i estetykę w stylu Aries. Posiłkami można się delektować w eleganckich wnętrzach restauracyjnych, oranżerii lub w malowniczej szklarni Greehouse– w otoczeniu zieleni, tuż nad Wisłą. Hotel mieści się w odrestaurowanym Domu Turysty PTTK „Nad Zaporą”, co jest przykładem odpowiedzialnej rewitalizacji oraz harmonijnego wkomponowania architektury w krajobraz. Za działania związane z zagospodarowaniem otoczenia Aries Hotel & Spa Wisła został doceniony nagrodą Marszałka Województwa Śląskiego za Zasługi dla rozwoju Turystyki w roku 2021, co dodatkowo potwierdza dbałość o estetykę i naturę oraz udział w rozwoju regionu. Uzyskanie przez hotel pięciu gwiazdek to nie tylko wyróżnienie – to zobowiązanie, by każdego dnia potwierdzać, że prawdziwa jakość nie przemija.
2025-07-04 11:26:00
powrót
Dołącz do dyskusji na stronie »
Dołącz do dyskusji na FB »
|
|
Przemysław Konieczyński
Dyrektor Generalny Highline Warsaw

Zawodowo: Ekspert branży hotelarskiej i turystycznej z ponad 20-letnim doświadczeniem, absolwent Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku. Swoją wiedzę i praktykę zdobywał zarówno w Polsce, jak i za granicą, współpracując z wiodącymi markami hotelowymi, takimi jak Hilton, Accor czy Radisson Hotel Group. Specjalizuje się w tworzeniu wyjątkowych doświadczeń w sektorze MICE, hospitality i turystyki miejskiej, stawiając na innowacje, jakość i unikalny charakter tworzonych miejsc.
Prywatnie: Pasjonat piłki nożnej – zarówno na ekranie, jak i na trybunach. Chętnie dzieli tę pasję z dziećmi, kibicując wspólnie ulubionym drużynom. Uwielbia podróże, zwiedzanie miast i odkrywanie ich przez pryzmat architektury i lokalnej kuchni. Od niedawna zafascynowany również światem wysokich budynków – ich symboliką, skalą i energią, jaką potrafią w sobie nieść. To właśnie z tej pasji narodził się nowy zawodowy rozdział związany z projektem Highline Warsaw.
Obserwuj nas w mediach społecznościowych »
|